Місто Южне поки не будуть перейменовувати: заява депутата Верховної Ради

Місто Южне поки не будуть перейменовувати: заява депутата Верховної Ради.

Місто Южне поки не будуть перейменовувати: заява депутата Верховної Ради. Фото: novosti-yuzhnyy.od.ua

Події
28 квiтня 12:27

Місто Южне в Одеській области поки що не будуть перейменовувати в Порт-Аненталь. Про це повідомив депутат Верховної Ради Степан Чернявський.

За його словами, відповідний законопроєкт у четвер, 25 квітня, зняли з розгляду у Верховній Раді.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Я особисто втрутився в цей процес... До мене звернулись мої виборці міста з проханням перейменувати Южне в Південне. На наступному тижні планую поїздку до міста. Будемо разом визначатись з тією назвою, яка імпонуватиме більшості населенню міста", – зазначив Чернявський.

Відео: facebook.com/ss.chernyavskiy

Нагадаємо,14 грудня 2023 року на засіданні Южненської міської ради вирішували, як треба перейменувати місто. Серед запропонованих варіантів були "Південне", "Оріана" та "Аненталь" або "Порт-Аненталь". Міський голова Володимир Новацький пропонував назвати місто Південним, адже саме за цей варіант ще в жовтні набрав найбільшу кількість голосів за вподобаннями місцевих мешканців. Натомість депутати не підтримали достатньою кількістю голосів жоден із запропонованих варіантів, тому питання щодо перейменування міста потрапило на розгляд Верховної Ради.

20 березня у Верховній Раді вирішили перейменувати місто Южне на Порт-Аненталь. Таке рішення ухвалив комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та регіонального розвитку та містобудування. Остаточно схвалити нову назву має сесія Верховної Ради.

Жителі Одеської області сприйняли перейменування з іронією. У соцмережах про цю назву почали з'являться різні меми та жарти, зокрема й не дуже пристойні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах