Головна Новини Світ Росія Захарова з погрозами відреагувала на можливість Заходу конфіскувати активи РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Захарова з погрозами відреагувала на можливість Заходу конфіскувати активи РФ

Марія Захарова пригрозила "жорсткою відповіддю" для Заходу у випадку дій пов'язаних з російськими активами, які заморожені від початку повномасштабного вторгнення Росії.

28 квітня 2024, 14:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що російські активи повинні залишатись недоторканими. В іншому випадку, за її словами, на Захід чекатиме "жорстка відповідь". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Захарова з погрозами відреагувала на можливість Заходу конфіскувати активи РФ

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Видання The Wall Street Journal вказало, що Німеччина виступає проти використання заморожених російських активів на користь України та бажає їх залишити недоторканими. За інформацією американського ЗМІ, Берлін очікує, що російські активи можна буде використати як важіль для переговорів з Росією для закінчення війни в Україні та спонукати її армію залишити українські землі.

На такі повідомлення відреагувала речниця МЗС РФ Марія Захарова.

"Не знаю, хто там що стверджує, але активи на території не міняються. Батьківщиною не торгуємо", — сказала Захарова.

Далі дипломатка пригрозила Заходу "жорсткою відповіддю", однак не вказала конкретних кроків, які Росія може вжити у разі конфіскації чи інших дій з російськими активами.

"Російські активи повинні залишитися недоторканними, оскільки інакше на західну крадіжку буде жорстка відповідь. І багато хто це на Заході вже зрозумів. Жаль, що не всі", — додала Захарова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кремлі відреагували на голосування у Сполучених Штатах щодо можливості передати заморожені активи Росії на потреби України. Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що США "доведеться відповісти" за такі дії, однак як і Захарова не повідомив конкретні наслідки для Вашингтону.

Також "Коментарі" писали про реакцію Марії Захарової на рішення США надати Україні допомогу на понад 60 млрд доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини