Стало відомо, чи підвищать в Україні тариф на електроенергію у травні

Кабмін схвалив постанову про продовження пільгового тарифу на електроенергію до кінця травня. 

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. 

На засіданні уряду ухвалили постанову про збереження ціни на світло 2,64 грн за кіловат до 31 травня. Нагадаємо, що пільговий тариф для населення мав закінчитися 30 квітня.

“Уряд ухвалив рішення про продовження пільгової ціни на електроенергію для населення 2 гривні 64 копійки за кіловат. Залишаємо цю ціну без змін. Положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії буде продовжено до 31 травня”, – зазначив голова українського уряду Денис Шмигаль. 

Стало відомо, чи підвищать в Україні тариф на електроенергію у травні - рис. 1

Підвищення тарифу на світло:

З наближенням 30 квітня (закінчення пільгового тарифу на електроенергію для населення) в країні ширилися чутки про підвищення тарифу на світло.

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив про можливість зростання вартості електроенергії для населення. За його словами, уряд вивчає різні варіанти фінансування ремонту енергооб’єктів, які були пошкоджені.

Нагадаємо, що раніше у червні минулого року уряд вже підвищував ціну на електроенергію для населення до 2.64 гривень. До цього українці, які використовували менше ніж 250 кВт-год на місяць, платили 1,44 грн за кіловат, хто більше – 1,68 грн за кіловат відповідно.

Стало відомо, чи підвищать в Україні тариф на електроенергію у травні - рис. 2

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,