Ізраїль висунув ХАМАСу ультиматум

Прапор Ізраїлю. Фото: ukrinform.ua

Ізраїль висунув терористичному угрупованню ХАМАС ультиматум. Якщо бойовики не звільнять частину заручників, ЦАХАЛ почне масштабну військову операцію в місті Рафах (сектор Гази), інформує FREEДОМ.

“Звільнення заручників є для нас головним пріоритетом. Якщо буде можливість укласти угоду — ми це зробимо. Якщо вдасться укласти угоду — ми зупинимо операцію. Ми зробимо все необхідне, щоб повернути заручників”, — заявив міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац в ефірі одного з місцевих телеканалів.

Також Ізраїль заявив, що винищувачі ЦАХАЛ завдали ударів по військових об’єктах бойовиків “Хезболли” в районі Південного Лівану.

З пропозицією, як послабити напруженість на Близькому Сході, до Бейрута прибув міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне. Раніше він уже відвідував регіон із ініціативою, спрямованою на припинення бойових дій.

Домогтися припинення вогню між Ізраїлем і терористами ХАМАСу намагаються і на саміті в Саудівській Аравії. В Ер-Ріяд, де триває дводенне засідання Всесвітнього економічного форуму, приїде й держсекретар США Ентоні Блінкен. Це буде вже сьомий дипломатичний візит американського посадовця до регіону від початку нападу бойовиків ХАМАСу на Ізраїль. Під час візиту на Близький Схід Блінкен також відвідає й Єврейську державу.

Читайте також: Як Ізраїль зможе використати допомогу, яку готові виділити США — пояснення експерта

Прямий ефір