ДРГ та обстріли півночі України: цілі росіян у цих районах перелічив Попович

Денис Попович. Фото: detector.media

На півночі України російські окупанти продовжують обстріли прикордонних населених пунктів у Сумській та Чернігівській областях, а також ведуть диверсійно-розвідувальну діяльність. Про це сьогодні, 28 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий оглядач Денис Попович.

“Мета таких дій противника — відволікання уваги. Вони прекрасно розуміють, що ми змушені тримати війська на цій ділянці кордону, щоб відповідати на рейди диверсійно-розвідувальних груп, зупиняти їх і знищувати. А ці війська ми могли б задіяти на інших ділянках фронту”, — сказав Попович.

Він вважає, що на цьому етапі росіяни не намагатимуться зайти на територію Сумської області, як це було в лютому 2022 року, оскільки у них для цього немає відповідних сил.

Проте росармія продовжує тероризувати населення прикордонних районів півночі України, завдаючи ударів по населених пунктах.

“Це робота з населенням, інформаційно-психологічні операції, які спрямовані на те, щоб посіяти паніку, відвернути увагу. А також, як я вже сказав, утримувати наші війська на цих ділянках кордону, щоб ми їх не перекидали в ті райони, де вони найбільше необхідні. І плюс до всього терор — знищення прикордонних населених пунктів”, — перелічив Попович.

Читайте також: Чи варто очікувати затишшя на фронті на Великдень — відповідь Поповича

Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, ситуація на фронті загострилася. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу і прорвати лінію фронту, противник зосередив основні зусилля на кількох напрямках, створивши значну перевагу в силах і засобах.

Прямий ефір