Австралія передасть Україні ПЗРК — розбір Криволапа

RBS-70. Фото: mil.in.ua

Переносний зенітно-ракетний комплекс (ПЗРК) RBS-70, який Австралія передає Україні, належить до лінійки засобів протиповітряної оборони ближнього радіуса дій. Озброєння для коротких дистанцій в австралійців дуже розвинене. Про це сьогодні, 28 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав авіаційний експерт, колишній інженер-випробувач конструкторського бюро “Антонов” Костянтин Криволап.

Він зауважив, що раніше Австралія постачала Україні антидронові системи Slinger, які були включені до мобільних груп.

“Ці системи добре себе зарекомендували як з погляду виявлення “Шахедів”, так і їх знищення. Систему RBS70 австралійці нам передали, це додаткова партія. RBS-70 — досить гарна, надійна система. Вона трохи важкувата як переносний комплекс, але досить потужна з погляду озброєння, — зазначив Криволап.

За його словами, цей ПЗРК важить близько 100 кг.

“Система RBS-70 призначена для того, щоб встановлюватись на якісь мобільні платформи типу пікап або навіть легку вантажівку. Вона має досить потужну здатність враження в момент вибуху, — розповів про особливості ПЗРК експерт.

Читайте також: Підтримка України будуватиметься по-новому: перші заяви “Рамштайна-21”

Нагадаємо, міністр оборони Австралії Річард Марлз відвідав Україну та зустрівся з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем у Львові. Він повідомив, що Канберра передасть для захисту від російської агресії безпілотники та партію переносних зенітно-ракетних комплексів.

Прямий ефір