Американські винищувачі F-16, які зараз знаходяться в Україні, готуються до найскладніших випробувань, які можуть бути у їхній історії.

За даними Business Insider, ці літаки можуть зіткнутися з російськими системами ППО, які вважаються одними з найбільш сучасних і небезпечних у світі.

Пілоти F-16 стикалися зі складнощами протягом останніх 50 років, але ситуація в Україні вважається особливо небезпечною. Наразі країна втратила щонайменше 86 літаків від початку війни, що свідчить про високий рівень ризику для пілотів.

Найбільшою загрозою для F-16 становлять російські системи ППО, такі як С-300, С-400, Су-35 та МіГ-31, які є досконалими і більш сучасними, ніж ті, з якими літаки стикалися в минулих конфліктах.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Утім, F-16 мають свої переваги, включаючи можливість використання ракет для ураження російських радарів і посилення протиповітряної оборони України, яка зараз знаходиться виснажлива станом наразі.

Популярне: