Головна Новини Світ НАТО Зеленський розповів, як доля України може змінитися вже у липні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, як доля України може змінитися вже у липні

Володимир Зеленський хоче запрошення України на саміті НАТО, називає це сильним політичним сигналом

29 квітня 2024, 07:12 comments2015
Поділіться публікацією:

Україна продовжує активно готуватися до майбутнього саміту НАТО, який заплановано на липень і відбудеться у США. Київ хоче отримати запрошення до альянсу, що кардинально змінить подальшу долю нашої країни. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у своїй традиційній вечірній заяві зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський розповів, як доля України може змінитися вже у липні

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

"Готуємось і до саміту НАТО, який відбудеться цього літа. Потрібен сильний політичний сигнал — Альянс не має боятися власної сили та ховатися від власних основ. Кожна країна, яка поділяє спільні цінності й готова реально їх захищати, заслуговує на запрошення в Альянс", — наголосив президент.

Зазначимо, що нинішній саміт НАТО запланований на період з 9 по 11 липня. Саміт, присвячений 75-річчю створення НАТО, відбудеться у Вашингтоні. У США заявляли про очікування, що на цьому саміті буде ухвалено рішення НАТО щодо довгострокової підтримки України.

Україна після повномасштабного вторгнення російських військ подала заявку на вступ до НАТО. При цьому Київ зажадав прискореної процедури вступу без так званого Плану дій щодо членства в НАТО. Тобто Україна хоче стати членом альянсу без будь-яких попередніх умов.

При цьому дві країни, які мають найбільший вплив усередині альянсу – США та Німеччина поки що проти приєднання України до блоку. Звичайно ж, вони припускають це у майбутньому, але не зараз.

Так у США заявили, що Україна може вступити до НАТО лише після завершення російсько-української війни, але "це процес, який просувається". Про це йдеться в заяві спікера Держдепартаменту США Метью Міллера.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого бояться США: чому проти вступу України до НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

29 квітня 2024, 06:44

В очередной раз обдолбался и пургу несет. У вас один шлях - наваровать помощи и затем свалить. Наркоман, еврей, да еще и шут, даже в его шутках и доли правды нет. Пиздабол обдолбанный.


Новини