55 ворожих атак відбили українські воїни на Авдіївському напрямку — зведення

Сили оборони України. Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

131 бойове зіткнення відбулося між Силами оборони України та російськими окупаційними військами впродовж минулої доби. Найнапруженішим відтинком фронту залишається Авдіївський. Проте ворог атакував майже по всій лінії фронту: від Куп’янського до Херсонського напрямку. Про це сьогодні, 29 квітня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні, інформує FREEДОМ.

За добу росіяни завдали по Україні одного ракетного та 82 авіаційних ударів, а також здійснили 108 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Ударів з авіації зазнали понад 20 населених пунктів, переважно Донецької та Херсонської, а також Харківської, Луганської та Запорізької областей. Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Оперативна ситуація на напрямках наступна:

На Волинському та Поліському — без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському шість ворожих атак відбили українські воїни в районах населених пунктів Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог провів 18 атак в районах Копанок, Новосергіївки Харківської області, Макіївки, Невського, Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів Донецької області.

На Бахмутському українські захисники відбили 29 атак в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Виїмка, Григорівка, Іванівське, Кліщіївка, Новий, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку 55 ворожих атак відбито в районах населених пунктів Новокалинове, Керамік, Архангельське, Уманське, Сокіл, Очеретине, Калинове, Соловйове, Новопокровське, Новоселівка Перша та західніше Семенівки Донецької області.

На Новопавлівському Сили оборони продовжують стримувати росіян в районах Красногорівки, Георгіївки, Водяного, Новомихайлівки, Урожайного Донецької області, де ворог за підтримки авіації 15 разів намагався прорвати українську оборону.

На Оріхівському напрямку окупанти атакували чотири рази поблизу Старомайорського Донецької області.

На Херсонському українські позиції в районі Кринок ворог атакував п’ять разів, не відмовляючись від наміру вибити захисників України з плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Водночас українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу та пункту управління противника.

Читайте також: Сили оборони України взяли під контроль острів Нестрига і просунулися на Херсонському напрямку — карта війни за 28 квітня (ВІДЕО)

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський напередодні повідомив, що ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту, противник зосередив основні зусилля на декількох напрямках, створивши значну перевагу в силах та засобах.

Прямий ефір