Головна Новини Світ ЄС У ЄС оцінили, чи є шанс, що війна в Україні закінчиться цього року
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС оцінили, чи є шанс, що війна в Україні закінчиться цього року

Боррель не вірить у швидке закінчення війни, але обіцяє, що ЄС не припинить допомагати Україні

29 квітня 2024, 08:07
Поділіться публікацією:

Високий представник Євросоюзу із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель вважає, що війна Росії проти України закінчиться "не скоро", проте підкреслив, що ЄС підтримуватиме Україну до завершення бойових дій. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "DW".

У ЄС оцінили, чи є шанс, що війна в Україні закінчиться цього року

Жозеп Боррель. Фото: із відкритих джерел

Виступаючи на сесії Всесвітнього економічного форуму в Ер-Ріяді 28 квітня, Боррель розповів, що незадовго до початку повномасштабного російського вторгнення у січні 2022 року відвідував Донбас та зустрічався з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.

За словами Борреля, в українському уряді йому повідомили, що готуються до вторгнення РФ, і запитали про можливу реакцію з боку ЄС – чи Брюссель закликатиме Україну здатися чи надасть необхідну для оборони зброю.

Топ-дипломат сказав, що важко тоді відповісти на це питання, але після початку бойових дій, як відомо, ЄС почав підтримувати Київ.

Європейці "не підуть помирати за Донбас", зазначив Боррель, проте "можли допомогти українцям перестати помирати за Донбас".

ЄС, за його словами, надаватиме Україні допомогу до закінчення війни, хоча "це, на жаль, не скоро станеться".

За словами Жозепа Борреля, він не очікує на швидке завершення конфлікту в Україні, оскільки правитель Росії Володимир Путін може відкласти будь-яке рішення "принаймні до президентських виборів у Сполучених Штатах цієї осені".

Читайте також на порталі "Коментарі" — як змінюватиметься ситуація на фронті найближчим часом: що важливо для України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому російський диктатор Володимир Путін посилив ядерний шантаж: що дуже налякало Кремль.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини