Події

У Тихому океані виявили істоту, схожу на інопланетне творіння

0

У водах Тихого океану науковці з Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI) виявили незвичайну істоту, яка на вигляд нагадує свинячий окіст з одного боку та губи Міка Джаггера з іншого. Цей організм був настільки незвичний, що його одразу не вдалося класифікувати.

Дослідники отримали зразки, позначені як «загадкова крапля», з мезопелагічної зони, що знаходиться на глибині між 200 і 1000 метрами в затоці Монтерей, Каліфорнія. Після детального дослідження вчені ідентифікували цих істот як великих личинок хетоптеридів, групи щетинкових черв’яків, що створюють паперові трубки на морському дні.

Черв’яків свинячих (Chaetopterus pugaporcinus)вперше виявили в 2001 році після того, як їх витягли з Каліфорнійської затоки Монтерей і назвали “таємничою краплею”. Автор зображення: Карен Осборн/MBARI

Ці особливі зразки, які були значно більшими за будь-які відомі раніше личинки хетоптеридів, виявилися у п’ять-десять разів більшими і не мали видимих статевих органів, що свідчить про їхній можливий молодий вік.

Це відкриття вказує на те, що ці істоти можуть перебувати на ранній стадії свого розвитку, але вже мають розміри дорослих особин, що надає новий інтерес до їх еволюційного потенціалу та адаптаційних можливостей. Джерело

Comments

Comments are closed.