Обвалу фронту немає, — аналітик

Українські захисники. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Обвалу українського фронту немає, є лише певні тактичні успіхи російських окупантів. Вони переважно обумовлені вогневою перевагою російської армії. Про це сьогодні, 29 квітня, заявив в ефірі телеканалу FREEДОМ військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“Так, є просування [російської армії]. Але говорити про те, що наразі тактичні успіхи перейшли до розряду стратегічних та оперативних успіхів окупантів — таких передумов немає. Понад те, навіть перший етап так званої “спеціальної військової операції” не виконано. Я нагадаю, ще 30 вересня 2022 року російський диктатор підписав указ про включення так званих “ДНР” і “ЛНР” до складу Російської Федерації, але в межах адміністративних кордонів даних областей. А зараз Збройні сили України контролюють близько 45% території Донецької області. Про які успіхи окупантів йдеться, якщо ми можемо стверджувати, що станом на кінець квітня фактично йдеться про особисту поразку, і політичну, і інформаційну, і військову, російського диктатора, а саме — про невиконання указу президента РФ?!” — заявив Снєгирьов.

Він наголосив, що російські окупаційні війська використовують і використовуватимуть вікно можливостей, що відкрилося для них раніше у зв’язку із затримками з постачанням західної допомоги Україні. Але це тимчасовий “успіх” росіян.

“На жаль, зараз коефіцієнт вогневого ураження на користь окупантів: шість до одного. Тобто, умовно кажучи, на 12 тис. снарядів, які окупанти випускають по позиціях Збройних сил України за добу, ЗСУ можуть відповідати не більше ніж 2-2,5 тис. Це — основний показник тимчасових успіхів окупаційної армії. Але до кінця травня має запрацювати й чеська ініціатива щодо постачання снарядів, й ініціатива країн ЄС. Відповідно, ми маємо отримати військово-технічну допомогу з боку наших стратегічних партнерів. А це значно посилить позиції Збройних сил України та дасть можливість посилення саме вогневого ураження позицій окупантів”, — упевнений Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: Відбувається динамічна зміна обставин — подробиці про ситуацію на всіх напрямках від Сирського

Нагадаємо, 131 бойове зіткнення відбулося між Силами оборони України та російськими окупаційними військами впродовж минулої доби. Найнапруженішим відтинком фронту залишається Авдіївський. Проте ворог атакував майже по всій лінії фронту: від Куп’янського до Херсонського напрямку.

Прямий ефір