Відійшов у засвіти екстренер збірної України з футболу Михайло Фоменко

На 75 році життя не стало українського футболіста і колишнього головного тренера національної збірної України Михайла Фоменка.

Про це повідомили в Асоціації футболу Сумської області, передає Відкритий.

“Сьогодні пішла з життя Легенда. Помер Михайло Фоменко… З ним пішла ціла епоха українського і світового футболу”, – йдеться у повідомленні.

Помер екстренер збірної України з футболу 75-річний Михайло Фоменко

Михайло Фоменко, визнаний майстер спорту міжнародного класу, прославився як головний тренер національної збірної України у період з 2012 по 2016 роки. В минулому він виступав за футбольний клуб “Динамо” (Київ) і був членом збірної СРСР.

Він працював з такими клубами, як “Динамо”, “Кривбас”, “Верес”, ЦСКА, “Металіст”, запорізький “Металург”, “Таврія” та інші. З київським “Динамо” виборов перемогу у Чемпіонаті й Кубку України.

Після завершення кар’єри гравця спортсмен перейшов до тренерської діяльності як у вітчизняних, так і закордонних клубах. Михайло Фоменко отримав звання “Заслужений тренер України” та “Заслужений працівник фізичної культури і спорту України”, а також був нагороджений званням “Заслужений тренер Грузії”. Крім того, мав звання “Почесний громадянин міста Суми”.

Нагадаємо, у вівторок, 16 квітня, помер український письменник Дмитро Капранов.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , , ,