Головна Новини Суспільство неймовірно На аукціоні у Великій Британії артефакт з "Титаніку" продали за рекордну суму
commentss НОВИНИ Всі новини

На аукціоні у Великій Британії артефакт з "Титаніку" продали за рекордну суму

Годинник з "Титаніку", що належав Джону Джейкобу Астору, проданий за понад мільйон фунтів

29 квітня 2024, 11:30
Поділіться публікацією:

У британському місті Дівайзіс відбувся аукціон, який знову звернув увагу світу на легендарний "Титанік". На цей раз головним лотом став золотий кишеньковий годинник, який колись належав Джону Джейкобу Астору IV, відомому як найбагатший пасажир затонулого лайнера. Вартість годинника досягла астрономічної суми — 1,175 мільйона фунтів стерлінгів (близько 1,5 мільйона доларів), ставши однією з найбільших угод за артефакти, пов’язані з "Титаніком".

На аукціоні у Великій Британії артефакт з "Титаніку" продали за рекордну суму

На аукціоні продано годинник найбагатшого пасажира "Титаніку"

Приватний колекціонер зі Сполучених Штатів став новим власником цієї унікальної реліквії. Годинник був виготовлений з 14-каратного золота і має індивідуальне гравіювання ініціалів JJA — Джон Джейкоб Астор. Цей предмет є втіленням особистої трагедії і водночас символом нескінченної розкоші, що існувала на борту "Титаніку".

Джон Джейкоб Астор, віком 47 років на момент катастрофи, був не лише заможним, але й визначним бізнесменом, чий чистий капітал оцінювався приблизно в 87 мільйонів доларів — еквівалент кількох мільярдів сучасних доларів. Він загинув під час катастрофи, а його тіло було виявлене у водах Атлантичного океану за сім днів після трагедії. Разом з тілом було знайдено й годинник, що тепер став об’єктом музейної цінності.

Нагадаємо, попередній рекорд за продаж предмету з "Титаніку" становив 1,1 мільйона фунтів за скрипку, яка грала під час затоплення корабля у 2013 році. Цікаво, що футляр для цієї скрипки також був проданий на тому ж аукціоні за 360 тисяч фунтів.

"Титанік" вирушив у свій останній рейс з Саутгемптона до Нью-Йорка 14 квітня 1912 року. Не досягнувши своєї мети, він зіткнувся з айсбергом, що стало причиною загибелі приблизно 1500 осіб. Знахідка таких артефактів, як годинник Астора, нагадує нам про трагічні події тієї ночі, а також про людські життя, що обірвалися в холодних водах Атлантики. 

Нагадаємо, що у Відні з аукціонного молотка пішов загублений твір Густава Клімта "Портрет фройляйн Лізер", знайдений після майже століття забуття. За твір було сплачено 30 мільйонів євро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини