Головна Новини Суспільство Війна з Росією План РФ провалився: Telegram відновив офіційні боти ГУР та СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

План РФ провалився: Telegram відновив офіційні боти ГУР та СБУ

Офіційні боти, які допомагали у боротьбі з російською агресією, відновили свою роботу після раптового блокування

29 квітня 2024, 12:08
Поділіться публікацією:

Telegram відновив офіційні українські боти, які допомагали у боротьбі з агресією РФ. Як перадає портал "Коментарі", про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Йдеться про боти Головного управління розвідки та Служби безпеки, а також боти Мінцифри "ЄВорог".

План РФ провалився: Telegram відновив офіційні боти ГУР та СБУ

Telegram відновив офіційні боти ГУР та СБУ. Фото з відкритих джерел

"Пам'ятайте: ворог може створювати псевдоботів та ботів-двійників, через які може поширювати дезінформацію або збирати ваші дані. Щоб цьому завадити, використовуйте інструмент для перевірки чат-ботів: dovidka.info/botcheker", — зазначили у центрі.

Раніше стало відомо, що Telegram заблокував чат-бот Головного управління розвідки Міністерства оборони України та низку інших ботів, які використовували військові.

Як йдеться в офіційній заяві ГУР, керівництво платформи Telegram необґрунтовано заблокувало низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії Росії проти України, у тому числі – "Головний бот розвідки".

"Це сталося всупереч правилам та публічним заявам, які керівництво Telegram публічно декларувало. Незважаючи на блокування нашого бота — ваші персональні дані в безпеці! Утім, попереджаємо, що ворог створює боти зі схожими назвами. Не надсилайте на них жодних персональних даних", — закликали у розвідці.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому в РФ йде пошук "цапів-відбувайлів": чого боїться Кремль.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Головне управління розвідки України Міноборони заявило, що керівництво месенджера Telegram заблокувало низку офіційних чат-ботів, якими користуються українські служби, у тому числі і розвідка. Із цього приводу в Україні розгорнулися жваві дискусії. Зокрема, частина експертів вважають, що до такого блокування призвели непрофесійні дії влади, яка погрожувала заборонити Телеграм в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини