Чоловік та дружина наводили “Гради” росіян на прикордоння Сумщини 

Головне за день:

Подружжя зрадників наводило “Гради” на Сумщину: СБУ затримала агентів РФ

Співробітники Служби безпеки України затримали подружжя, яке збиралося навести вогонь з реактивних систем залпового вогню “Град” по позиціях ЗСУ на північно-східних рубежах України.

За даними слідства, зловмисники, які є місцевими жителями, з початку 2024 року співпрацювали з представником держави-агресора. Їхнім завданням було виявити місця дислокації українських військ та передати їх координати окупантам.

СБУ вдалося викрити злочинні наміри подружжя на ранній стадії, завдяки чому вдалося вжити заходів для захисту українських позицій та затримати зрадників.

Також читайте: Боєць Азову відповів, коли закінчиться війна в Україні

Під час затримання у них вилучили мобільні телефони, які вони використовували для маркування геолокацій ЗСУ на картах Google.

Наразі подружжю оголошено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб (ст. 28 ч. 2, ст. 111 ч. 2 КК України). Їм загрожує довічне ув’язнення.

Важливо підкреслити, що завдяки пильності та професійним діям співробітників СБУ вдалося запобігти серйозному удару по українських військових та врятувати життя людей.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦