В Україні діє держрегулювання цін на деякі продукти: список товарів

В Україні діє контроль за цінами на низку товарів.
В Україні діє держрегулювання цін на деякі продукти: список товарів
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В Україні встановлено державне регулювання цін на окремі види продовольчих товарів. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі.

Читайте також:

Наразі діє постанова Кабінету Міністрів від 19.06.2023 №650 "Про регулювання цін на окремі види продовольчих товарів та забезпечення стабільної роботи виробників продовольства в умовах воєнного стану", яка набула чинності 01.07.2023.

Так, зазначеною постановою запроваджено державне регулювання цін на товари у вигляді установлення граничного рівня торговельної надбавки (націнки) на продовольчі товари вітчизняного виробництва в розмірі не більш як 10%, крім товарів, маркованих як органічна продукція, а саме:

  • борошно пшеничне вищого сорту;
  • молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці);
  • хліб житньо-пшеничний та батон;
  • яйця курячі категорії С1;
  • птиця (тушки курячі, четвертини тушки курячої);
  • олія соняшникова рафінована.

Читайте також:

Якщо споживачами зафіксовано окремі факти можливих порушень законодавства у сфері ціноутворення, слід повідомляти про них Держпродспоживслужбу.

Раніше ми писали, що в Україні у 2024 році традиційні складові великоднього кошика, а саме паска, яйця, домашня ковбаса, буженина, сало, вершкове масло, м'який та твердий сири, хрін та сіль, обійдуться на сім'ю з 4-х осіб у 1422,05 грн. Це на 17,6% дорожче, ніж минулого року, коли такий самий набір продуктів коштував 1208,78 грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK