Погрози вбивством за вигаданий борг: в Одесі чоловік тероризував знайомого

Одеські поліцейські затримали містянина за вимагання зі свого знайомого 5000 доларів неіснуючого боргу

Поліцейські в Одесі викрили вимагача, який тероризував свого знайомого, вимагаючи від нього 5000 доларів під загрозою фізичного насильства та навіть вбивства. Йому загрожує позбавлення волі та конфіскація майна. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За даними слідства, 42-річний мешканець Одеси вирішив підняти своє матеріальне становище, вимагаючи від 36-річного знайомого гроші під приводом неіснуючого боргу. Він застосовував психологічний тиск, погрожуючи жертві фізичною розправою та навіть смертю.

Співробітники поліції разом із спеціальними підрозділами забезпечення безпеки провели спецоперацію, що призвела до затримання під час спроби отримати 5 тисяч доларів США.

За наявності достатніх доказів ми під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у вимаганні, тобто вимозі передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, з погрозою вбивства та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, вчиненої в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває, – розповів слідчий територіального підрозділу поліції Станіслав Рассоха.

Нагадаємо, трагічний інцидент стався в селищі Олександрівка, де раніше судимий за умисне вбивство чоловік влаштував хмільне застілля із своєю знайомою. Під час вечірки виникла сварка через те, що чоловік не хотів віддати заборговану тисячу гривень. В результаті конфлікту чоловік жорстоко побив жінку кулаками та ногами. Потерпілу доставили до лікарні, але вона померла від отриманих травм.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися