Інтеграція України поглибить колективну безпеку Європи, — єврокомісар

Йоганнес Ган. Скріншот: uatv.ua

Інтеграція України до Європейського Союзу необхідна для зміцнення безпеки об’єднаної Європи та здійсненна з погляду бюджетного планування. Про це сьогодні, 29 квітня, виступаючи на конференції “Бюджет ЄС: погляд у майбутнє”, заявив європейський комісар з питань бюджету та адміністрування Йоганнес Ган, передає кореспондент FREEДОМ в Європі.

Єврокомісар наголосив, що питання європейської безпеки не можуть залишатися “в основному в руках США”.

“Якщо ми хочемо залишатися глобальним гравцем, нам потрібно відповідати геополітичним та геоекономічним викликам. Ми маємо залишити нашу зону комфорту, оскільки ми більше не можемо залишати європейську безпеку в основному в руках США. Європейська безпека — це наша спільна відповідальність, оскільки її неможливо розділити. Це також означає, що нам необхідно підкріпити нашу м’яку силу жорсткою силою, включаючи інвестиції у наш спільний оборонний потенціал”, — наголосив він.

Розширення Євросоюзу, на думку Гана, поглибить колективну безпеку Європи.

“Наша геополітична участь також потрібна поблизу наших безпосередніх кордонів. Україна, Молдова та Західні Балкани є частиною європейської родини. Їхня інтеграція поглиблює нашу колективну безпеку, демократію та процвітання. І як колишній комісар з питань сусідства та розширення я переконаний, що розширення буде здійсненне з бюджетного погляду. Я говорю це і в ролі відповідального за бюджет”, — заявив єврокомісар.

Читайте також: Україна готова до старту переговорів про вступ до ЄС: коли запустять процедуру (ВІДЕО)

Прямий ефір