Головна Новини Суспільство Війна з Росією Євлаш пояснив, чому Україна досі не отримала винищувачі F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Євлаш пояснив, чому Україна досі не отримала винищувачі F-16

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш розповів, як Україна готується до отримання винищувачів F-16.

29 квітня 2024, 13:56
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За допомогою винищувачів F-16 Україна зможе проводити різні військові операції, зокрема відбивати атаки ворога та завдавати ударів по російських окупантах. Однак, за словами речника Повітряних сил ЗСУ Іллі Євлаша, Україна повинна побудувати для захисту літаків відповідну інфраструктуру.

Євлаш пояснив, чому Україна досі не отримала винищувачі F-16

Винищувач F-16. Фото з відкритих джерел

В ефірі телемарафону Ілля Євлаш вказав, що Україна повинна створити захист для винищувачів F-16.

"Для цього необхідно підготувати місце їхнього базування, розташування. Це колосальні кошти, якщо йдеться про риття підземних сховищ, бункерів, де вони можуть зберігатися", — сказав Євлаш.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ, Україна намагатиметься використовувати різну тактику та маневри, щоб застосовувати західні літаки проти Росії та зберегти їх від російських атак.

"Це буде роззосереджене використання на різних типах злітних смуг, аеродромах. Ворогу буде складно їх знаходити. Для цього буде використовувати різний набір методів, аби вводити ворога в оману та водночас ефективно застосовувати їх", — додав Ілля Євлаш.

Очікується, що винищувачі F-16 потраплять в Україну у цьому році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Казахстан нібито через посередників продав США понад 80 старих радянських бойових літаків, які можуть потрапити в Україну. Повітряні сили могли б такі літаки використати на деталі до існуючих, або створити приманки для армії РФ в аеропортах.

Також "Коментарі" писали про посла Данії Олє Егберга Міккельсена, який розповів, коли Україна отримає західні бойові літаки F-16. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини