Рух UAnimals відзначив волонтерів, які продовжують рятувати тварин  

Врятовані зооволонтерами тварини. Скриншот: kanaldim.tv

Ризикуючи своїм життям, зооволонтери рятують чотирилапих з-під обстрілів, будують притулки та шукають нові родини залишеним хвостикам. Тож команда руху UAnimals вже вдруге дякує їм та нагороджує Всеукраїнською зоозахисною премією. Номінантів на премію визначали українці, які залишили чимало заявок на офіційному сайті руху, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Вони рятували тварини з затоплених сіл Херсонщини після підриву ГЕС росіянами. Ризикуючи життям, евакуювали котів і собак з Бахмута, де все живе нищили російські бомби, будували притулки й шукали нові родини залишеним чотирилапим з зони бойових дій. Вони цивільні, військові, медики, ветеринари, люди різних професій. Сьогодні неможливо порахувати, скільки тварин за два роки повномасштабної війни вдалося зберегти завдяки волонтерам. Вже вдруге команда руху UAnimals дякуємо та нагороджує Всеукраїнською зоозахисною премією.

"Ця премія відзначає волонтерів, які рятують тварин під час повномасштабного вторгнення. Хтось із них займається цим в межах свого міста, хтось в межах України, хтось утримує притулки. Це історії дуже різних людей. Ця премія потрібна для того, аби підтримати їх. Бо через два роки повномасштабного вторгнення сили та мотивація у багатьох людей падає. Тож нам, по-перше, хочеться подякувати. По-друге, завдяки медіа привернути увагу до їх діяльності, щоб вони отримали, можливо, десь більше підтримки та уваги. По-третє, надихнути людей долучатися до волонтерства", — пояснив засновник руху UAnimals Олександр Тодорчук.

Номінантів на щорічну зоозахисну премію визначали звичайні українці, а вони залишили 1 500 заявок на офіційному сайті руху UAnimals. Членам журі довелося провести титанічну роботу, аби детально познайомитись з кожною історією зооволонтерів та відібрати 15 номінантів для нагородження.

"Дуже важливо говорити про таких людей, тому що саме збереження життя робить наше суспільство розвиненими, справжнім, гуманним, європейським, цивілізованим. Тому ми маємо говорити про кожного героя, про кожне врятоване життя", — резюмувала народна депутатка України, членкиня журі Всеукраїнської зоозахисної премії Юлія Овчиннікова.

Усі нагороджені зооволонтери планують й надалі допомагати та рятувати чотирилапих друзів, а велика родина UAnimals підтримуватиме їх і разом з усією країною казатиме їм таке просте і важливе: "Дякую!".

Читайте також: Військового не пустили в потяг з собакою: в Україні ініціюють оновлення правил перевезення тварин у поїздах  

Прямий ефір