Головна Новини Політика України 2024 Нардеп пояснив, як влада планує отримати доступ до банківських карток українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп пояснив, як влада планує отримати доступ до банківських карток українців

Через запровадження програми кешбеку на українські товари, за словами нардепа, уряд може отримати доступ до усіх транзакцій на банківських картках українців.

29 квітня 2024, 14:25 comments3333
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк розкритикував ідею державного "кешбеку" на українські товари та вказав, що влада може отримати доступ до банківських карток громадян обійшовши обмеження банківської таємниці.

Нардеп пояснив, як влада планує отримати доступ до банківських карток українців

Влада планує отримати доступ до банківських карток українців. Фото з відкритих джерел

Ярослав Железняк критикує ідею повернення певних коштів українцям, які придбали товари зроблені в Україні. За словами нардепа Україні "не вистачає десь декілька сотень млрд грн на військові видатки цього року", тоді як урядовці й далі "бігають з ідеєю кешбеку".

"Вже нарешті зрозуміли, що міжнародники ніколи на таку єресь грошей не дадуть, тому знайшли нерозподілені 3-10 млрд грн у бюджеті і швидко хочуть їх на це свято популізму спустити. Максимально тупа, пуста, безглузда ідея навіть у мирний час", — пише Железняк соціальних мережах.

Крім того, для отримання "кешбеку"людина має "прикріпити" свою банківську карту в застосунку "Дія" та надати дозвіл но перегляд транзакцій. За словами нардепа, "це можливість податкової бачити всі транзакції без обмеження банківської таємниці".

Ярослав Железняк додає, що в середині літа уряду доведеться вносити зміни в бюджет та шукати додаткові кошти на необхідні видатки, зокрема на військових.

"А враховуючи, що брати ці гроші в такому обʼємі не так вже де і є, то доведеться скорочувати певні видатки. І просто прошу запамʼятати цей момент, коли у нас то заявляють, що 2 млрд грн не потрібні, то 3-10 млрд грн на популізм хочуть спустити…", — підсумовує Железняк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що думають українці про ініціативу державного "кешбеку".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

1 травня 2024, 10:46

Еще не то придумают, что-бы украсть.


Новини