Як військові на Дніпропетровщині можуть отримати безоплатне зубопротезування

З квітня у Дніпропетровській області 6 лікарень проводять зубопротезування для військових безоплатно. Вони уклали договір із Національною службою здоров’я України. До жовтня таких лікарень може побільшати. 

Про це Відкритому розповіла заступниця директора Східного міжрегіонального департаменту Нацслужби здоров’я України Наталія Шуліка.

Як військові на Дніпропетровщині можуть отримати безоплатне зубопротезування - рис. 1

Наталія Шуліка

Нова урядова програма щодо безоплатного зубопротезування військовим запрацювала з початку квітня. Наразі у Дніпропетровській області 6 лікарень вже законтрактовано під неї, і послуги сплачує держава. Це медустанови Дніпра, Кам’янського, Павлограду, Кривого Рогу.

“Безоплатно отримати послуги зубопротезування можуть учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та військовослужбовці, показавши відповідне посвідчення лікарю. Гранична вартість послуги складає 14 984 грн і включає за потреби і за направленням стоматолога встановлення до 6 зубних коронок. Базовий тариф складає 2 765 гривень, на цю суму пацієнт має право набрати необхідну кількість протезів (акриловий чи нейлонових, знімних або ні). На весь проєкт в Україні на рік передбачено 750 млн. грн.”, – розповідає Наталія Шуліка.

Укласти договір із Національною службою здоров’я України щодо безоплатного зубопротезування для військових лікарні можуть до жовтня 2024-го року. Це стосується і приватних стоматологій.

Більше дивіться у відео:

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , , ,