В центрі Одеси відбулася Пасхальна реконструкція: фоторепортаж

В заході взяли участь близько 300 костюмованих героїв

В центрі Одеси, на вулиці Дерибасівській біля Міського саду, відбулася Пасхальна реконструкція, присвячена Світлому Христовому Воскресінню – Великодню. Захід організував Благодійний фонд "Міжнародна допомога "Добрий Самарянин"". Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Пасхальна реконструкція – це театралізоване дійство, яке відтворює події, що відбулися перед розп'яттям, смертю та воскресінням Ісуса Христа. Цьогоріч реконструкція розпочалася з урочистої ходи, в якій взяли участь актори, одягнені в біблійні костюми, а також численні одесити та гості міста.

Під час ходи учасники співали пасхальні гімни та несли хрести. Потім на сцені біля Міського саду розгорнулося театралізоване дійство, яке розповіло про останні дні життя Ісуса Христа, його розп'яття та воскресіння.

Глядачі з захопленням спостерігали за дійством. Пасхальна реконструкція стала чудовим подарунком для одеситів та гостей міста до свята Великодня. Її організатори сподіваються, що ця подія допомогла людям краще зрозуміти суть християнської віри та зміцнила їхню духовність.

Сьогодні, 29 квітня 2024 року, розпочався Страсний тиждень – найважливіший період у християнському календарі, який веде до світлого свята Великодня. Цей тиждень присвячений пам'яті останніх днів земного життя Ісуса Христа, його страждань, розп'яття та смерті.

Для вірян Страсний тиждень – це час духовного очищення, покаяння, молитви та роздумів. У ці дні віряни дотримуються суворого посту, відвідують богослужіння, причащаються, а також роблять добрі справи.

Вже 5 травня православні християни всього світу святкуватимуть Великдень – головне свято року, яке знаменує собою воскресіння Ісуса Христа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися