Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що задумав Путін: у ДПСУ пояснили накопичення російських військ на кордонах
commentss НОВИНИ Всі новини

Що задумав Путін: у ДПСУ пояснили накопичення російських військ на кордонах

У ДПСУ вважають, що накопичення російських військ на кордонах може бути відволікаючим маневром

29 квітня 2024, 15:27
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день у країни-агресора недостатньо сил, щоб здійснити повномасштабне вторгнення з кордону, яке дало б їй можливість досягти якоїсь стратегічної мети. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю виданню "Укрінформ" заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Що задумав Путін: у ДПСУ пояснили накопичення російських військ на кордонах

Прикордонники. Фото: з відкритих джерел

"Може бути маневр, що відволікає, щоб ми біля кордону тримали необхідну кількість сил і не перекидали наші сили на лінію фронту, де ведуться повномасштабні бойові дії", — заявив Андрій Демченко.

За його словами, на кордоні з Росією ситуація напружена: щодня обстрілюються прикордонні області, туди постійно входять ворожі диверсійно-розвідувальні групи.

Демченко розповів, що з початку 2023 року почали заходити ворожі ДРГ на Чернігівщину, потім їхня кількість збільшилася по Сумській області. До кінця минулого року значна активність спостерігалася і на Харківщині. Наразі найбільша активність – на Сумщині. Адже регіон має найбільшу протяжність спільного кордону з РФ після Луганської області.

Речник прикордонників повідомив, що кілька днів тому наша прикордонна група зафіксувала спробу заходу ворожої ВРГ у кількості понад 10 людей.

"Вони намагалися замінувати прикордонні шляхи, напевно, з метою підриву Сил оборони або місцевих жителів. Цю групу було виявлено, зав'язався стрілецький бій. Під тиском ворог відійшов за лінію кордону. На щастя, з наших хлопців у цьому бою ніхто не загинув", – розповів Андрій Демченко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія продовжує нарощувати війська на Харківському напрямку: у ЗСУ розкрили, що задумав ворог.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини