Уряд змінив процедуру отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни

Відтепер статус можна буде отримати у 30-денний термін

За ініціативою Міністерства ветеранів, уряд спростив процедуру отримання статусів осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів сім'ї загиблих захисників. Тепер процедуру можна пройти у 30-денний термін двома способами. Про це повідомляє Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради.

Нова процедура передбачає два шляхи отримання статусу: через ЦНАП або в електронній формі через портал Дія чи Єдиний державний реєстр ветеранів війни.

Після подання заяви, особам, які претендують на статус, не потрібно додатково збирати документи – це обов’язок компетентних органів. Розробляється можливість подання заяви в електронному форматі, що значно полегшить процедуру, і цей інструмент буде доступний найближчим часом.

Наразі першочергово електронна форма буде доступна для військовослужбовців сектору безпеки та оборони, але процедура через ЦНАПу вже діє для всіх категорій, включаючи добровольців та цивільних осіб.

Ці кроки спростять доступ осіб з інвалідністю та родинам загиблих до допомоги та пільг, передбачених законодавством.

Нагадаємо, в Одесі ветерани війни та члени їхніх сімей, які мають інвалідність з порушенням опорно-рухового апарату, можуть скористатися можливістю проходження безплатної професійної адаптації в автошколі. Цей проєкт реалізується за кошти бюджетної програми Міністерства ветеранів в рамках ініціативи “Без бар’єрів” першої леді України Олени Зеленської. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися