За останній час помітно зросла кількість військовослужбовців Російської Федерації, які самовільно покинули військову службу у південному військовому окрузі. За даними української розвідки, понад 18 тисяч військових РФ втекли зі своїх підрозділів.

Зокрема, пресслужба української розвідки повідомила, що понад 18 тисяч російських військових незаконно залишили військову службу у південному військовому окрузі.

Значна частина цих втікачів, близько 12 тисяч, належить до 8-го загальновійськового корпусу РФ, який активно залучені у бойових діях на сході України.

Приблизно 10 тисяч з них були призвані через мобілізацію в Москві, а решта 2 тисячі — це контрактні військовослужбовці. У 58-му загальновійськовому корпусі, що також входить до південного військового округу, кількість дезертирів становить близько 2500 осіб.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Ці дані є підтвердженням тенденції до зростання рівня дезертирства серед російських військовослужбовців, що може вплинути на ефективність їхньої військової діяльності в різних регіонах.

Популярне: