Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Триразовий володар «Оскару» за найкращу чоловічу роль святкує сьогодні свій день народження.

Деніела Дей-Льюїса, мабуть, можна назвати одним із головних акторів сучасності. Багато діячів кіно буквально ставлять його за приклад, коли йдеться про самовіддачу.

Одна з його ключових особливостей - викручений до краю метод занурення в образ. Наприклад, на зйомках байопіка «Моя ліва нога», де Дей-Льюїс грав паралізованого художника та письменника Крісті Брауна, Деніел не залишав інвалідний візок навіть за межами кадру.

Кадр із фильму "Нафта". Режисер – Пол Томас Андерсон

Кадр із фильму "Нафта". Режисер – Пол Томас Андерсон

Ви тільки уявіть – це тривало протягом кількох місяців. Весь цей час працівникам майданчика доводилося перетягувати актора через дроти та освітлювальні прилади. Дочка Брауна навіть сказала, що за всі знімальні дні бачила Дей-Льюїса на ногах лише один раз.

Кадр із фільму "Лінкольн". Режисер – Стівен Спілберг

Кадр із фільму "Лінкольн". Режисер – Стівен Спілберг

І це не поодинокий випадок: наприклад, щоб перейнятися почуттями несправедливо засудженої на довічне ув'язнення людини (для ролі в драмі «В ім'я батька»), актор не лише скинув 13 кг, але й провів дуже багато часу у справжній тюремній камері.

Кадр із фильму "Банди Нью-Йорка". Режисер – Мартін Скорсезе

Кадр із фильму "Банди Нью-Йорка". Режисер – Мартін Скорсезе

Із цим пов'язана ще одна особливість Деніела — вибірковість. Він завжди ретельно підходив до вибору ролей, а після кожного серйозного перфомансу актор вирушав у відпустку на кілька років, щоб відновитися. З цієї причини в 21 столітті Дей-Льюїс зіграв лише у шести фільмах.

Триразовий володар «Оскару» за найкращу чоловічу роль (це, до речі, рекорд) завершив кар'єру у 2017-му, проте багато режисерів, сценаристів та простих глядачів досі сподіваються на його повернення.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK