Головна Новини Світ НАТО Чи отримає Україна запрошення на членство в НАТО цього літа: заява Столтенберга
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи отримає Україна запрошення на членство в НАТО цього літа: заява Столтенберга

Єнс Столтенберг заявив, що місце України з права в НАТО

29 квітня 2024, 17:18 comments1937
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", генсек НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Києва висловив упевненість у тому, що згода на членство України в Північноатлантичному альянсі буде досягнута під час саміту у липні. На ньому Альянс зможе продемонструвати, що Україну наближають до членства, і що "цей день настане якнайшвидше".

Чи отримає Україна запрошення на членство в НАТО цього літа: заява Столтенберга

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

"Я вважаю, що місце України з права в НАТО. Ми робитимемо все, щоб забезпечити членство України в Альянсі. Для прийняття такого рішення необхідно, щоб усі члени Альянсу з цим погодилися. Нам потрібен консенсус. Не більшість, а щоб усі 32 члени НАТО погодилися", – заявив Столтенберг.

Водночас генсек НАТО заявив про необхідність того, щоб Україна стала якомога оперативніше сумісною та повністю відповідала всім стандартам НАТО. А коли політичних умов буде досягнуто – Україна стане членом Альянсу.

Генсек підкреслив, що партнери Києва зараз роблять у плані військової підтримки – це частина того, що забезпечує невідкладні потреби України. Союзники України обговорюють, як вони можуть посилити військову підтримку. Також йдуть обговорення щодо того, щоб забезпечити постачання таких сил та коштів, які у майбутньому забезпечать Збройним Силам України їхнє місце в Альянсі. У цьому контексті він нагадав про рішення саміту НАТО у Вільнюсі, зокрема, про скасування для України етапу виконання Плану дій щодо членства. Тоді ж союзники заснували Раду Україна-НАТО та ухвалили програму розширеної допомоги для підвищення взаємосумісності ЗСУ із збройними силами країн Альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Зеленський розповів, як доля України може змінитися вже у липні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

так

29 квітня 2024, 16:37

достатьно водити хуем по губах,ната ес ,нас в гробу вони бачили..


Новини