Розкрито мережу торгівлі людьми: одеситка вивозила дівчат до Румунії

Одеситку засудять за експлуатацію дівчат у Румунії

Прокурорами розкрито та оголошено підозру мешканці Одещини у незаконному переміщенні людей з метою трудової експлуатації. Вона знаходила уразливий стан дівчат та перевозила їх до Румунії. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.

За результатами розслідування стало відомо, що підозрювана активно шукала дівчат, використовуючи їхню уразливість, та незаконно вивозила їх до Бухаресту, під приводом туристичних поїздок.

Після прибуття до Румунії, вона обманом та погрозами піддавала їх примусовій праці в різних сферах, забороняючи вільно пересуватися та відбираючи грошові виплати. Зусиллями правоохоронців України та Румунії, за сприянням представників громадського руху "Віра. Надія. Любов", вдалося звільнити двох потерпілих та повернути їх до України.

Під час проведених обшуків вилучено доказову базу, включаючи мобільні телефони, записи та копії документів потерпілих.

Підозрювана вже відправлена до суду, де буде розглянуто клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває, спрямоване на виявлення інших учасників злочину та захист прав потерпілих.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жительці Одещини у переміщенні людей, вчинених з метою експлуатації, з використанням обману та уразливого стану (ч. 2 ст. 149 КК України). Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, поліцейські в Одесі розкрили справу про торгівлю людьми, у якій було відправлено на лаву підсудних організаторів цієї жахливої схеми. За даними розслідування, одесит разом із двома своїми знайомими відповідальні за вербування, утримання та змушування громадян до жебрацтва.  В ході розслідування встановлено, що організатор створив злочинну групу, до якої увійшли його приятелі. Їхня мета була заробляти на чужому нещасті, залучаючи безпритульних громадян до процесу жебрацтва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися