Головна Новини Суспільство Війна з Росією Максимально неприйнятна ситуація. Чому ЗСУ втратили Очеретине
commentss НОВИНИ Всі новини

Максимально неприйнятна ситуація. Чому ЗСУ втратили Очеретине

Очеретине могло тримати оборону не один місяць, проте його не втримали, сказав в ефірі Еспресо військовий оглядач Олександр Коваленко. За його словами, потрібне ретельне розслідування причин, чому так сталося

29 квітня 2024, 18:28
Поділіться публікацією:

Російські загарбники зуміли зайти та закріпитися в населеному пункті Очеретине, що в Донецькій області. Після цього, каже Олександр Коваленко, ворог почав розвивати рух за напрямками, щоб вирівняти фланги на північ та на південь від цього селища.

Максимально неприйнятна ситуація. Чому ЗСУ втратили Очеретине

Очеретине

Як каже Коваленко, такі дії були обов'язковими, оскільки просування окупантів до Очеретиного мало відповідну загрозу прориву з південного флангу, тому загарбники їх і рівняли.

"Селище Бердичі було основною локацією, яку тримали Сили оборони України донедавна, і становило загрозу в напрямку на Очеретине. Аналогічна ситуація з населеними пунктами Новобахмутівка та Соловйове",
- відзначив Коваленко и додав, що російські загарбники зараз реалізують саме цей сценарій та просуваються у напрямку Покровська.

При цьому Коваленко вважає, що наразі зарано говорити про те, що має місце обвал фронту. Хоча все ж, додає експерт, ситуація є максимально неприйнятною.

Окрім того, військовий оглядач підкреслив, що враховуючи локацію Очеретиного, військові могли б там тримати оборону максимально довго, точно кілька місяців поспіль. Проте, як додає Коваленко, сталася низка подій, які потребують ретельного розслідування. Адже, додає експерт, Сили оборони не повинні були втратити Очеретине так швидко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ворог націлився на Очеретине, оскільки його взяття дає йому перспективи для руху на інших напрямках. При цьому відомо, для того, щоб втримати цей населений пункт було навіть прийняте рішення про перекидання резервів.

При цьому військові додають, що Очеретине не втримали з різних причин, і ключова – це брак зброї і боєприпасів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини