close-btn

Ощадбанк пропонує бізнесу безкоштовну експертизу ЗЕД-контрактів

Ощадбанк запустив новий інструмент для юридичних осіб, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність (ЗЕД). Вони можуть отримувати безплатні юридичні консультації від однієї з компаній «Великої четвірки» – KPMG (ТОВ «КПМГ-Україна»)

Ощадбанк

Фото: unsplash.com

Ініціативу запровадили в межах партнерської програми для бізнесу «Мій експорт», яку спільно реалізують Ощадбанк, Нова пошта, Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Офіс з розвитку підприємництва, повідомили в пресслужбі Ощаду.

Зазначається, що консультації щодо відповідності ЗЕД-контрактів українському законодавству відбуватимуться онлайн. Їх зможуть отримати підприємства, що відповідають наступним критеріям:

  • офіційно зареєстровані з кількістю працівників від 10;
  • працюють у сфері виробництва упаковки та пакувальних матеріалів, харчової промисловості, машинобудування та металообробки, текстильної промисловості;
  • виготовляють продукти для відновлення та відбудови (будівельні матеріали, вікна, двері, металоконструкції, електротовари тощо).

Читайте також: Ощадбанк розповів про перебіг програми «Моя безбар’єрність»

В Ощадбанку пояснили, що в рамках пакета «Мій експорт» клієнт отримає загальні консультації про:

  • предмет договору, перехід права власності та ризиків;
  • отримання платежів, у тому числі в частині їх порядку, строків та валюти;
  • приймання-здавання продукції;
  • чинності договору, строку дії та підстав для припинення;
  • застосовне право та порядок вирішення спорів.

«KPMG Ukraine не консультуватиме з комерційних питань та податкових питань, пов’язаних із ЗЕД-контрактами», — звернули увагу в Ощаді.

Зарєеструватись можна до кінця серпня. Щоб подати заявку на консультацію, потрібно заповнити форму за посиланням.

В Ощадбанку нагадали, що програма «Мій експорт» була запроваджена в жовтні минулого року та складається з трьох компонентів: банківського обслуговування і валютообмінних операцій (здійснюються Ощадбанком без комісії), відправки товарів на експорт Новою поштою за пільговими тарифами, бізнес-навчання та консультацій щодо контрактів.

Раніше ми писали, що з 15 квітня ветерани-підприємці можуть приєднатися до нової програми Ощадбанку – «Бізнес 4.5.0». Участь у програмі доступна для ветеранів, ветеранок, членів їхніх родин та для тих підприємств (юридичних осіб), де 30% працівників – колишні захисники України.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Банки знизили ставки по кредитах і депозитах для населення

Хто отримав найбільше кредитів на житло за програмою єОселя

Ощадбанк запровадив платежі за допомогою QR-коду в ОщадPAY

google news