На Дніпропетровщині подорожчали товари та послуги, – Держстат

З початку року на Дніпропетровщині зріс індекс споживчих цін.

Про це свідчать дані Державної служби статистики, інформує Відкритий.

На Дніпропетровщині, як і в багатьох інших регіонах України, відчуваються наслідки складної економічної ситуації. За даними Державної служби статистики, ціни на товари та послуги у нашому регіоні зросли у середньому на 1,3%.

Аналогічні тенденції спостерігаються у Львівській, Одеській, Закарпатській та Кіровоградській областях.

Водночас найвищий індекс цін на споживчі товари виявлено у Києві, де він становить 102,6%. Зазначено, що індекс цін у столиці перевищує національний середній показник.

На Дніпропетровщині подорожчали товари та послуги, - Держстат - рис. 1

За середніми показниками зростання індексів цін найбільш доступними регіонами виявилися Волинська, Київська, Рівненська, Тернопільська, Херсонська, Чернівецька та Івано-Франківська області. У деяких областях, зокрема у Сумській та Черкаській, навіть зафіксовано негативний рівень споживчих цін, що свідчить про певне зниження цінових показників до позначки 99,7%.

Аналіз ринкових тенденцій відображає динаміку цін у різних регіонах України, вказуючи на те, що економічні виклики впливають на рівень життя громадян у всіх частинах країни.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,