RU
 

ЗСУ відбили 27 атак на Бахмутському напрямку

Текст: ,  29 квітня 2024, 20:38
0
283
ЗСУ відбили 27 атак на Бахмутському напрямку
Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook
Генштаб оцінив ситуацію на фронті 29 квітня

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 18 атак російських окупантів, на Новопавлівському - 15.


Протягом доби на фронті зафіксовано 93 бойових зіткнення. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в понеділок, 29 квітня.
 
Загалом, війська Росії завдали чотири ракетних та 35 авіаційних ударів, здійснили 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 
 
На Куп’янському напрямку воїнами ЗСУ відбито сім атак в районах населених пунктів Новосергіївка Харківської області; Стельмахівка Луганської області. 

На Лиманському напрямку відбито дев'ять атак, здійснених противником за підтримки авіації, в районі населених пунктів Твердохлібове, Невське та Серебрянського лісництва Луганської області; Терни, Торське та південніше Зарічного Донецької області. 
 
На Бахмутському напрямку воїнами Сил оборони відбито 27 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Новий, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Роздолівка та Часів Яр Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.
 
На Авдіївському напрямку захисниками відбито 18 атак в районах населених пунктів Архангельське, Новокалинове, Очеретине, Сокіл, Соловйове, Семенівка та Орлівка Донецької області, де окупанти, за підтримки авіації, намагалися витіснити українські підрозділи із займаних рубежів. 
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Георгіївка та Урожайне Донецької області, де противник, за підтримки авіації, 15 разів намагався прорвати оборону.
 
На Оріхівському напрямку росіяни, за підтримки авіації, п'ять разів атакували позиції ЗСУ в районі Старомайорського Донецької області та Новодарівки Запорізької області. 
 
На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити підрозділи ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби, за підтримки авіації, здійснив одну безуспішну атаку на позиції українських військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. 
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по п'яти районах зосередження особового складу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу росіян.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1320 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення в Україну армія РФ втратила 467 470 солдатів.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Зеленський про бої на Харківщині: Винен увесь світ
ЗСУ контратакували в районі Вовчанська - Генштаб
Новий уряд Нідерландів обіцяє подальшу військову підтримку України
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Дрони ГУР уразили оборонний завод в Росії - ЗМІ
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: ВСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі