Опадів не очікується: якою буде погода у Дніпрі 30 квітня

У Дніпрі 30 квітня очікується малохмарна погода без опадів. 

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Укргідрометцентр.

Прогноз погоди у Дніпрі

30 квітня у Дніпрі опадів не очікується. Температура повітря +20…+22 градусів. Вітер північно-східний, силою 5-10 метрів на секунду.

Прогноз погоди в Україні

“Останній квітневий день в Україні буде малохмарним і без опадів. Лише у Криму та на крайньому південному сході очікуються дощі. Вітер буде північно-східний, у західній частині південно-східний, 7-2 м/с, вдень місцями пориви, 15 – 17 м/с. Температура вночі +6…+11 °С, а вдень по всій країні повітря прогріється до +18…+23 °С”, – повідомили в Укргідрометцентрі.

Опадів не очікується: якою буде погода у Дніпрі 30 квітня

Народні прикмети й традиції на 30 квітня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: зоряна і тепла ніч — літо буде врожайним;
  • вранці погода покаже, яким буде літо;
  • вдень іде теплий дощ — до великого урожаю зерна;
  • зірки ховаються за хмарами — чекайте на дощ.

Останній день квітня у наших пращурів закривав весільну пору. До цього часу вже закінчувалися всі запаси продуктів, а тому важко було накрити багатий святковий стіл. Та ще й починався сезон польових робіт. Вважалося, якщо зіграти весілля в травні, то все життя будете мучитися.

30 квітня в Україні та світі

Опадів не очікується: якою буде погода у Дніпрі 30 квітня

30 квітня в Україні святкують День прикордонника. Щороку професійне свято припадає на останній день квітня. Це можливість віддати шану тим військовослужбовцям, які охороняють кордони нашої держави.

Також 30 квітня – Міжнародний день джазу. Свято було створено 2011 року після офіційного рішення ЮНЕСКО. Ініціатива ж створення такої події належить американському джазовому піаністу і композитору Гербі Генкоку. Батьківщиною джазу є Новий Орлеан (США). Це місто на півдні країни відрізняється глибокими зв’язками з Європою. На початку 1700-х років тут проживало багато чорношкірих рабів, які збиралися по неділях на околицях міста, щоб потанцювати під барабанну музику. Вони мали чималий вплив на джаз. Як і духовий оркестр, який став популярним в США після Другої світової війни.

А ще 30 квітня – Міжнародний день свічкаря. Незвичайне свято, популярне в багатьох країнах світу. Воно привертає увагу до цікавого ремесла свічкарів. Свято створили 2017 року. Мистецтво свічкаря об’єднує велику кількість людей.

30 квітня День зачіски (День вдячності перукарям). Неофіційне американське свято, яке було створено, щоб вшанувати роботу перукарів і перукарок, а також стилістів та всіх, хто створює зачіски.

Нагадаємо, у зв’язку з аварійними роботами на 6 житломасивах Дніпра буде відсутнє водопостачання.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,