Головна Новини Світ США Блінкен натякнув, що США чекають на рішення Путіна, щоб розпочати переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен натякнув, що США чекають на рішення Путіна, щоб розпочати переговори

Держсекретар заявив, що якщо Росія щиро бажає вести переговори – США будуть там

30 квітня 2024, 07:24 comments1048
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США готові провести переговори з Росією, якщо Москва продемонструє щире бажання розпочати конструктивний діалог. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Радіо Свобода".

Блінкен натякнув, що США чекають на рішення Путіна, щоб розпочати переговори

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Ентоні Блінкен у розмові з президентом Всесвітнього економічного форуму Борге Бренде у Саудівській Аравії заявив, що можливість переговорів залежить від готовності російського диктатора Володимира Путіна.

"Завершення війни в основному залежить від Володимира Путіна і того, що він вирішить… Я сподіваюся, що Путін зрозуміє меседж і продемонструє готовність до щирих переговорів відповідно до основних принципів, які є основою міжнародного співтовариства та Статуту ООН: суверенітет, територіальна цілісність, незалежність . Якщо вони належним чином підтверджені, має бути ухвалена резолюція", — заявив держсекретар.

Блінкен відзначив об'єднання українців та слабкість Росії. За його словами, загалом Росія слабша економічно та у військовому плані, враховуючи знищення такої кількості її сил.

"Водночас українців об'єднано так, як ніколи раніше, зокрема об'єднано проти Росії, чого не було до 2014 року, коли Росія здійснила першу агресію проти України. НАТО сильніше і більше", — сказав держсекретар США.

Також голова Держдепартаменту визнав, що відмова Європи від російських енергоресурсів є стратегічною невдачею для Росії.

За словами Ентоні Блінкена, Європа позбавилася залежності від російських енергоресурсів надзвичайними способами лише за два роки. Усе це, на його думку, є величезною стратегічною невдачею для Росії.

Блінкен висловив сподівання, що є визнання цього. Як тільки Росія продемонструє, що вона щиро бажає вести переговори, США точно будуть там, і є впевненість, що українці також будуть там.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна готується до мирних переговорів із РФ у червні: у ЦПД відреагували.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини