Головна Новини Суспільство події Влада Литви висловилася, чи підтримує ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада Литви висловилася, чи підтримує ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку

У Литві звернули увагу, що ЄС зараз має так званий тимчасовий захист для українців

30 квітня 2024, 08:20
Поділіться публікацією:

Президент Литви Гітанас Науседа та прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте підтримали ідею повернення в Україну своїх чоловіків призовного віку, які проживають за кордоном. Як повідомляє портал "Коментарі", про це перші особи країни заявили під час дискусії на радіо LRT.

Влада Литви висловилася, чи підтримує ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку

Україна-Литва. Фото: з відкритих джерел

Президент Литви висловив думку, що Україна має мати засоби та інструменти, щоб "запросити своїх молодих чоловіків служити Батьківщині".

"Ми маємо співпрацювати з Україною у всіх сенсах", – вважає глава литовської держави.

У свою чергу, прем'єр Литви допускає деякі кроки з боку країни для допомоги Україні у поверненні чоловіків.

"Ми, напевно, могли б шукати якісь способи, щоб переконатися, що людина виконала свій мобілізаційний обов'язок або звільнена від нього, коли ми розглядаємо питання про продовження посвідки на проживання", – допустила Інгріда Шимоніте.

Водночас, прем'єр додала, що ці заходи мають обговорюватися і на рівні Євросоюзу, враховуючи те, що на його території діє режим тимчасового захисту для українців.                                                                           

Зазначимо, раніше міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас заявив, що Литва може допомогти Україні у поверненні чоловіків призовного віку. Проте спершу дочекається, як цю процедуру проводитимуть у Польщі. Міністр підкреслив, що Вільнюсу необхідно подумати, як допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, які виїхали з країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що тепер чекає на українських чоловіків призовного віку в Польщі: посол України зробив заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини