RU
 

ЗМІ: Юристи адміністрації Байдена закликають припинити допомогу Ізраїлю

Текст: ,  30 квітня 2024, 08:23
0
3349
ЗМІ: Юристи адміністрації Байдена закликають припинити допомогу Ізраїлю
Юристи закликають Джо Байдена не озброювати Ізраїль

Юристи вважають, що дії ізраїльського уряду в Газі не відповідають нормам США та міжнародному гуманітарному праву.

Коаліція американських і закордонних юристів - щонайменше 20 осіб, які працюють в адміністрації президента США - закликала Джо Байдена припинити військову допомогу Ізраїлю. На їх погляд, дії ізраїльського уряду в Газі не відповідають нормам США та міжнародному гуманітарному праву. Про це повідомляє Politico.

Найближчими днями юристи планують надіслати листа з обґрунтуванням своєї позиції генеральному прокурору Мерріку Гарленду та головним юрисконсультам адміністрації. Ізраїль, на думку його авторів, порушив закони США, включаючи Закон про контроль над експортом зброї та закони Ліхі та Женевські конвенції, які забороняють непропорційні напади на цивільне населення.

До групи, яка підготувала лист, входять нинішні юристи з Департаменту внутрішньої безпеки та Державного департаменту. Нині його підписали понад 90 юристів.

Це відбувається в ключовий момент, коли Білий дім має найближчим часом засвідчити Конгресу, що військові дії його союзника з використанням американської зброї відповідають законодавству США або міжнародному праву.

Лист закликає Міністерство юстиції США перевірити, чи могли громадяни Сполучених Штатів, які служать в ізраїльській армії, скоїти військові злочини, що мають переслідуватися згідно із законодавством США.

Як ми вже писали раніше, державний секретар США Ентоні Блінкен розширить свою поїздку на Близький Схід і відвідає Йорданію та Ізраїль після поїздки до Саудівської Аравії.

Раніше Нетаньягу заявляв, що Ізраїль буде воювати до повної перемоги над ХАМАС. Після цього стало відомо, що Ізраїль вивів війська з півдня Сектора Гази.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

СПЕЦТЕМА: Війна Ізраїлю з ХАМАС
ТЕГИ: СШАИзраильсектор ГазаадминистрацияПоддержка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі