Головна Новини Світ США США вирішили зробити винятки у санкціях для РФ: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

США вирішили зробити винятки у санкціях для РФ: про що йдеться

США тимчасово схвалили розрахунки з банками із РФ

30 квітня 2024, 08:38
Поділіться публікацією:

Уряд США дозволив проводити операції з російськими банками для розрахунків у сфері енергетики. У ліцензії, виданій Мінфіном, йдеться про те, що заборона на операції знята до 1 листопада 2024 року, також можливе продовження дозволу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє сайт Міністерства фінансів США.

США вирішили зробити винятки у санкціях для РФ: про що йдеться

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що зняття заборони на операції торкнулося ВТБ, Центробанку, Ощадбанку та Альфа-банку, також згадуються банк "Відкриття", "Совкомбанк", "Росбанк", "ВЕБ", банки "Зеніт" та "Санкт-Петербург".

У міністерстві пояснили, що пов'язаними з енергетикою будуть вважатися трансакції, що стосуються видобутку, виробництва, переробки, зрідження, транспортування або купівлі нафти та інших енергоресурсів, включаючи ЗПГ, деревину, вугілля та уран. Ліцензія також дозволяє трансакції з російськими банками, пов'язані з виробництвом, постачанням або обміном енергією будь-якими способами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Єврокомісія активно вивчає можливість запровадження обмежень проти російського зрідженого природного газу (ЗПГ). Таким чином, це стане першим кроком, на який Брюссель може зважитися щодо газового сектору Москви. Питання дуже актуальне з огляду на активну торгівлю Росії зрідженим природним газом. Про це повідомили два дипломати ЄС, пише "Politico".

Також видання "Коментарі" повідомляло – незважаючи на санкційний тиск та відхід з російського ринку західних компаній, економіка країни-агресора продовжує зростати, повідомляє Business Insider із посиланням на оцінки Фонду Карнегі. А видання Financial Times пише про рекордний прибуток Сбербанку РФ, який допомагає фінансувати війну проти України. Багато в чому виживати Росії допомагає Китай, який сам може потрапити під санкції за це. Чому санкції працюють так погано? Які фінансово-економічні важелі Захід ще не застосував щодо країни-агресора та її партнерів? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини