Комп'ютерна техніка

Нові моделі iPad Pro отримають найкращий OLED-дисплей для планшетів

0

Повідомляється, що у Samsung виникли труднощі з адаптацією своєї виробничої лінії до двох стекових OLED, необхідних для нової лінійки iPad Pro, яка, як кажуть, є найкращою OLED-панеллю для планшетів на ринку. Очікується, що майбутній випуск iPad, який відбудеться 7 травня 2024 року, включатиме дві моделі: iPad Pro та iPad Air, причому останній матиме більший розмір екрана, ніж раніше.

Згідно зі звітом Росса Янга з Display Supply Chain Consultants (DSCC) у понеділок вдень, Samsung є основним виробником 11,1-дюймового дисплея для iPad Pro, а LG виробляє 12,9-дюймову модель. Хоча очікується, що 11,1-дюймовий iPad Pro з меншим екраном і меншою вартістю продаватиметься більше, ніж його більший аналог, Янг каже, що виробництво відстає від графіка.

Зокрема, він каже, що DSCC відстежує виробництво обох дисплеїв, і 11,1-дюймова модель постійно відстає від 12,9-дюймової. Повідомляється, що на 24 лютого Samsung випустила вдвічі менше 11,1-дюймових дисплеїв, ніж LG, наприклад, 12,9-дюймової моделі.

У березні 2024 року співвідношення було гіршим: Samsung керувала приблизно на третину меншим екраном, ніж конкурент LG — більшим. У квітні 2024 року цифри почали наближатися, але навіть дивлячись на травень, DSCC прогнозує, що буде вироблено значно більше 12,9-дюймових дисплеїв порівняно з 11,1-дюймовою версією.

Янг повідомляє, що є повідомлення про те, що у Samsung виникли проблеми з виробництвом OLED-екрана з двома або подвійним стеком, а також технології запобігання витоку світла, спричиненого перехресними електричними перешкодами між осередками OLED. Раніше Samsung відмовився робити двостековий дисплей для Apple, коли вже робив одностокові версії для інших клієнтів.

При цьому, за словами Янга, нові дисплеї є найкращими дисплеями для планшетів, коли-небудь створених.

«Очікується, що OLED-панелі iPad стануть найкращими OLED-панелями для планшетів на ринку з LTPO, частотою оновлення 120 Гц, тандемним стеком і потоншенням скла, що призведе до надтонких і легких дисплеїв із високою яскравістю, збільшеним терміном служби батареї та довгим терміном служби, – пише Янг.

В результаті Apple відмовилася від Samsung, оскільки OLED-дисплеї з двома стеками мають значні переваги. Переваги включають значно довший термін служби.

Пізніше Samsung поступилася і почала дослідження, необхідні для створення двох стекових OLED-дисплеїв. У січні 2024 року повідомлялося, що Samsung починає виробництво, а LG вже йде.

Окрім пізнішого початку, Samsung також повідомила, що мала труднощі з перетворенням одностекової виробничої лінії OLED на двостікову. Росс каже, що стверджується, що компанія мала нижчі, ніж очікувалося, прибутки, і їй довелося змінити дизайн екранів, щоб зменшити витік світла між двома панелями в стеці. Незважаючи на чутки про продуктивність, нові лінійки iPad Air і iPad Pro від Apple очікуються 7 травня.

Comments

Comments are closed.