Головна Новини Світ Китай ЗМІ дізналися, навіщо насправді Сі Цзіньпін їде до Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, навіщо насправді Сі Цзіньпін їде до Європи

За інформацією Bloomberg, Сі Цзіньпін збирається посварити Європу та США

30 квітня 2024, 09:08 comments1469
Поділіться публікацією:

Візит глави КНР Сі Цзіньпіна до Франції, Сербії та Угорщини має показати, що Пекін може запропонувати Європейському Союзу набагато більше, ніж пропонують Сполучені Штати Америки. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

ЗМІ дізналися, навіщо насправді Сі Цзіньпін їде до Європи

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

У Міністерстві закордонних справ КНР повідомили, що п'ятиденна поїздка китайського лідера до Франції, Сербії та Угорщини розпочнеться 5 травня.

Bloomberg зазначає, незважаючи на численні перевірки промислової політики Пекіна з боку Євросоюзу та попередження Вашингтона, ці країни прагнуть отримати китайські інвестиції.

За даними журналістів, президент Франції Еммануель Макрон прагне поглибити свої особисті зв'язки з Сі та залучити інвестиції у сектор виробництва акумуляторів для електромобілів. Також він має закликати лідера КНР вплинути на Путіна щодо завершення війни в Україні.

"Макрон пропонує Сі можливість провести переговори з провідною державою ЄС, яка довела свою готовність прокласти незалежніший шлях. Ця поїздка є спробою залучити до себе ті частини Європи, які, на думку Сі, можуть бути більш прихильними до його позиції", — вважає доцент. політології у Національному університеті Сінгапуру Чонг Джа Ян.

Глава міністерства закордонних справ Китаю Ван І у розмові з дипломатичним радником Макрона висловив сподівання, що Париж зможе підштовхнути Євросоюз до прагматичної політики щодо КНР.

Цікаво, що візит до Сербії припаде на тиждень 25-х роковин бомбардування посольства Китаю в сербській столиці, а Угорщина є однією з країн, які виступали проти плану ЄС внести деякі китайські фірми в "чорний список" за постачання технологій, які використовуються в російському озброєнні.

"Сі відвідує країни, де легше продати ворожість до архітектури глобальної безпеки, яку очолює США. Заручившись підтримкою дружніх країн, Пекін зможе дати зрозуміти, що Європа на стороні Китаю, незалежно від того, що говорить Брюссель", — говорить директор Центру китайських досліджень Ризького університету Страдіньш Уна Олександра Берзіна-Черенкова.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому Захід та Росія намагаються переконати Китай: чи влаштовує Пекін війна в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини