Касетна ракета окупантів забрала життя п'яти одеситів: місто у жалобі

В Одесі та області оголосили день жалоби

Вчора ввечері, окупанти завдали удару по Одесі. Ворог використовував балістичну ракету, ймовірно, з касетним боєприпасом, яка призначена для ураження живої сили. Внаслідок атаки п'ятеро людей загинуло. В Одесі та області сьогодні, 30 квітня, оголошено день жалоби. Про це повідомляють Одеська міська рада та Одеська ОВА. 

З метою вшанування пам’яті загиблих, у зв’язку з трагедією, яка сталася внаслідок ворожої атаки на місто Одесу та призвела до загибелі людей, 30 квітня 2024 року оголошено днем жалоби у місті Одесі. Підприємствам, установам, організаціям міста рекомендовано обмежити використання музики та проведення розважальних заходів, – йдеться в повідомленні. 

Внаслідок обстрілу понад 30 людей отримали поранення. На жаль п’ять осіб загинуло. Наразі в лікарнях знаходяться 23 постраждалих. 8 людей у важкому стані, з них 4 - у вкрай важкому. Наразі лікарі борються за життя чотирирічної дівчинки. 

Вчора внаслідок ракетної атаки по Одесі сталася масштабна пожежа. Гасіння полум’я було ускладнено, адже спецтехніка рятувальників не могла під’їхати до будівлі що палала. В ДСНС Одеської області показали як ліквідовували наслідки обстрілу. 

Обстріли Одеської області

В ніч на 23 квітня російські військові використали декілька хвиль ударних безпілотників типу "Shahed-131/136" для обстрілу південних регіонів України. Основною метою атак була промислова і транспортна інфраструктура регіону. Загалом сили ППО збили 11 ударних дронів: 7 з них було на Одещині, 4 – на Миколаївщині. За попередніми даними, постраждали 9 осіб, з них 4 дитини.

Нагадаємо, в ніч на 22 квітня окупанти з тимчасово окупованого Криму запустили по Одеській області  БпЛА типу "Shahed-131/136". Куди влучили окупанти – дивіться в матеріалі



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися