Головна Новини Світ Франція Макрон має план, як вплинути на Путіна: чиєю підтримкою хоче заручитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон має план, як вплинути на Путіна: чиєю підтримкою хоче заручитися

За інформацією Bloomberg, Макрон будує тісніші стосунки з Сі та сподівається, що це йому допоможе для врегулювання війни в Україні

30 квітня 2024, 10:45
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон намагається поглибити свій особистий зв'язок із лідером Китаю Сі Цзіньпінем. На новий етап відносини між двома країнами можуть вийти після візиту глави КНР до Франції. Зокрема лідер французів розраховує, що зможе переконати Сі вплинути на главу Кремля Володимира Путіна з приводу війни в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише агентство "Bloomberg", з посиланням на джерела.

Макрон має план, як вплинути на Путіна: чиєю підтримкою хоче заручитися

Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що китайський лідер Сі Цзіньпін вперше за п'ять років їде до Європейського Союзу з повідомленням, що Пекін пропонує набагато більше економічних можливостей для ЄС, ніж США готові прийняти.

Сі Цзіньпін розпочне свою п'ятиденну поїздку до Франції, Сербії та Угорщини 5 травня. Ці країни прагнуть отримати інвестиції з Китаю, незважаючи на низку розслідувань ЄС щодо промислової політики Пекіна та попередження офіційних осіб у Вашингтоні щодо ризиків.

Макрон прагне поглибити свій особистий зв'язок із Сі під час дводенного візиту до Франції, оскільки хоче, щоб китайський лідер закликав Путіна припинити війну Росії проти України, розповіли джерела, знайомі із планами французького президента.

За їх словами, Макрон також прагне залучити китайські кошти до французького сектора акумуляторів для електромобілів.

Макрон прийме Сі на вечері в Єлисейському палаці в Парижі, де, за словами джерел, у меню може бути французький коньяк, який підлягає антидемпінговому розслідуванню в Пекіні.

Потім Макрон запросить свого китайського колегу до куточку Піренейських гір, де президент Франції відвідував свою бабусю в дитинстві, додали джерела.

Візит Сі Цзіньпіна до Європи відбудеться через кілька тижнів після того, як міністр фінансів США Джанет Йеллен попередила лідерів Комуністичної партії в Пекіні, що надлишок потужностей Китаю є проблемою для світу. Через кілька днів це повідомлення повторив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися, навіщо насправді Сі Цзіньпін їде до Європи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини