Головна Новини Світ Німеччина Німецький офіцер розповів, чому став російським шпигуном
commentss НОВИНИ Всі новини

Німецький офіцер розповів, чому став російським шпигуном

Офіцер розвідки Німеччини під час судових слухань розповів про причини, які його спонукали стати російським шпигуном та передавати секретну інформацію РФ.

30 квітня 2024, 12:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Офіцер німецької розвідки у суді зізнався, що став російським шпигуном через страх можливої ядерної війни в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Spiegel.

Німецький офіцер розповів, чому став російським шпигуном

Офіцер розвідки Німеччини, який став російським шпигуном. Фото: Spiegel

Під час слухань російський шпигун, на ім'я Томас Х. зізнався, що боявся ядерної війни, яку могла б почати Росія.

"54-річний чоловік свідчив у Вищому регіональному суді Дюссельдорфа, що ним керував страх перед ядерною ескалацією війни в Україні", — пише видання Spiegel.

Схоплений офіцер німецької розвідки вказав, що хвилювався за власну сім'ю, тому налагодив контакт з Росією, щоб отримати заздалегідь інформацію про ядерні вибухи. Таким чином чоловік мав час перевезти сім'ю в безпечне місце.

Обвинувачений вказав, що "бачив лише такий шлях" зазначивши, що перебував у поганому психологічному стані та вказав, що його вчинок був помилкою.

Як з'ясувало слідство, 54-річний російський шпигун був капітаном німецької розвідки та відповідав за системи радіолокаційної боротьби. Офіцер працював у середній ланці відомства і мав доступ до секретної інформації в галузі оборонних проєктів Бундесверу. Чоловік мав надати російським силам інформацію, яка б допомогла їм отримати перевагу у війні в Україні. Зв'язок з російською стороною він встановив через соціальну платформу TikTok. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС РФ Сергій Лавров пригрозив Заходу ядерною війною катастрофічних наслідків.

Також "Коментарі" писали про вбивство двох українців в Німеччині. Місцеві правоохоронці схопили підозрюваного, який виявився росіянином.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини