close-btn

Ціна Біткоїна раптово впала на 5%: причини

Ціна Біткоїна впала на 5% після невдалого дебюту гонконзьких біткоїн- та Ether біржових фондів. Чи впаде ціна BTC нижче $60 000 на тлі ліквідації на ринку?

Чому ціна Біткоїна раптово впала

Фото: freepik.com

Ціна Біткоїна впала майже на 5% з внутрішньоденного максимуму в $64 734 після того, як учасники ринку відреагували на запуск спотових біткоїн та Ether ETF в Гонконзі. Імпульс розпродажу призвів до того, що BTC впав навіть нижче вчорашньої ціни через високе кредитне плече в очікуванні рятівного ралі. Однак дебют криптовалютних ETF в Гонконзі розчарував ринок.

Щобільше, американські спотові біткоїн-ETF зафіксували четвертий день поспіль відтік коштів, з них було виведено понад $51 млн. Криптовалютні інвестиційні продукти зафіксували три тижні відтоку поспіль, причому найбільший відтік за останні тижні склав $435 млн.

Дебют гонконзьких біржових фондів

Шість спотових біржових фондів на Bitcoin та Ethereum в Гонконзі зафіксували лише $12 млн в перший день торгів, що в 383 рази менше, ніж дебютні ETF в США.

Одразу після дня низького обсягу торгів на ETF трейдери почали шортити Біткоїн, що призвело до раптового падіння його ціни до мінімуму в $61 451. Це спровокувало ширший розпродаж на крипторинку, і інвестори втратили майже $130 млрд, оскільки капіталізація крипторинку впала до $2,27 трлн.

Дані Coinglass показують, що під час розпродажу на крипторинку було ліквідовано понад $205 млн. З них довгих позицій на суму $145 млн і понад $60 млн коротких позицій. Понад 66 тисяч трейдерів було ліквідовано, а найбільший ордер на ліквідацію (ETH на суму $5,03 млн) стався на криптовалютній біржі Binance. За останні 24 години ціна ETH впала більш ніж на 5%.

Криптоаналітик Rekt Capital заявив, що Біткоїн все ще перебуває в небезпечній зоні та може впасти нижче $60 000. Він також вказав на високу ймовірність ралі, починаючи з середини травня.

Макрофактори

Ціна на нафту зросла на 0,23%, а ціна на золото впала на 0,71% сьогодні, оскільки ринки очікують на рішення ФРС і дані по зайнятості в несільськогосподарському секторі, які мають бути опубліковані пізніше цього тижня.

Тим часом індекс долара США (DXY) піднявся до позначки 106 і на цей час знаходиться на рівні 105,69. Дохідність 10-річних казначейських облігацій США (US10Y) підскочила до 6-місячного максимуму в 4,636%.

Оскільки Біткоїн рухається в протилежному напрямку до DXY і прибутковості казначейських облігацій, тиск на нього все ще зростає. Однак оголошення про повернення коштів Казначейством у другому кварталі 2024 року може змінити ситуацію на користь Біткоїна.

Засідання ФРС 1 травня є важливим для криптовалютного та фондового ринків, оскільки голова Джером Пауелл може оголосити про менш ніж три зниження ставки в цьому році.

Ви могли пропустити:

google news