Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль прийняв рішення про цілковиту відмову від ЗРК Patriot. В чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль прийняв рішення про цілковиту відмову від ЗРК Patriot. В чому причина

Ізраїль вирішив цілковито відмовитися від ЗРК «Патріот» і замінити ці ЗРК на більш сучасні системи ППО, повідомляє The Times of Israel. Планується, що системи деактивують протягом двох місяців

30 квітня 2024, 18:27
Поділіться публікацією:

Військово-повітряні сили Ізраїлю прийняли рішення про те, щоб відмовитися від застарілих систем Patriot, які вони зараз мають на озброєнні. За інформацією The Times of Israel уже в найближчих кілька місяців ці батареї будуть замінені на засоби ППО, які є більш досконалими.

Ізраїль прийняв рішення про цілковиту відмову від ЗРК Patriot. В чому причина

ЗРК Patriot

За інформацією видання, ще у лютому ЦАХАЛ повідомив, що знаходиться у процесі закриття кількох батарей Patriot. Тоді підкреслювалося, що персонал, який керував ЗРК навчать управляти "Залізним куполом".

Планується, що комплекси "Патріот" будуть деактивовані протягом двох місяців.

"Наразі ми знаходимося в процесі скорочення кількості батарей, поки вся система не буде закрита"
, — сказав начальник 138-го батальйону групи протиповітряної оборони, який керує Patriot.

При цьому The Times of Israel повідоляє, що Patriot все ж успішно спрацювали проти окремих ракет Scud, які були випущених з Іраку по Ізраїлю під час війни в Перській затоці 1991 року.

За інформацією видання, перше перехоплення системою "Патріот" було здійснено в 2014 році. Тоді з її допомогою збили ворожий безпілотник. Протягом наступних десяти років з допомогою "Патріоту" було перехоплено лише близько десяти цілей. Як відзначають журналісти, тепер американську ЗРК замінять на більш досконалі системи протиповітряної оборони.

Як відзначив один із командирів батальйону, на якого посилається видання, в Ізраїлі зрозуміли, що необхідно вдосконалювати системи захисту.

Відомо, що в Ізраїлі є кілька рівнів захисту повітряного простору. На найнижчому рівні працює "Залізний купол", який має малий радіус дії. На середньому рівні працює система "Праща Давила". І найбільш далекобійною систему є "Стріла", яка може перехоплювати балістику.

При цьому видання відзначає, що наразі не зрозуміло, яка доля чекає на деактивовані системи "Патріот", і додає, що вони надзвичайно потрібні Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідали, що нещодавно глава МЗС Дмитро Кулеба обговорив із Ентоні Блінкеном питання надання Україні додаткових систем "Патріот".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини