Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли про результати пошуку систем Patriot для України
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли про результати пошуку систем Patriot для України

Пентагон намагається переконати союзників передати Україні ЗРК Patriot

30 квітня 2024, 23:29
Поділіться публікацією:

Глава Пентагону Ллойд Остін розповів, що намагається переконати країни, які мають на озброєнні зенітно-ракетні комплекси Patriot, передати частину з них Україні.

У США розповіли про результати пошуку систем Patriot для України

Низка країн Європи має потрібні Україні Patriot. Фото з відкритих джерел

Керівник Пентагону наголосив, що Україна продовжує відчувати гостру нестачу систем протиповітряної оборони Patriot.

"Є країни, які мають ЗРК Patriot. Ми продовжуємо вести переговори з цими країнами. Я особисто розмовляв з лідерами кількох країн в останні два тижні, переконуючи їх надати Україні більшу кількість цих засобів ППО", — розповів Ллойд Остін.

Зазначається, що у Європі ціла низка країн має на озброєнні ракетні комплекси Patriot, серед них Німеччина, Нідерланди, Польща, Іспанія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують продавлювали українську оборону на Авдіївському напрямку, відзначає офіцер ЗСУ Микола Мельник. "Противник зрозумів, що ЗСУ відчувають тотальний голод в усьому, а тому намагається скористатись ситуацією та кидає в бій резерви. Тактика проста — прорив в одному місці із стрімким розгортанням у фланги сусідніх підрозділів", — написав офіцер ЗСУ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що прем'єр-міністр Словаччини Робер Фіцо, коментуючи збір словаками 4 млн євро на закупівлю боєприпасів для України, заявив, що "це немов пукнути в дерево". "Через рік-два буде так само. Всі гроші будуть витрачені. Можливо, щось розікрадуть, але в Україні нічого не зміниться. Ми будемо там, де є. Це моя позиція. Тому я надаватиму перевагу припиненню вогню за будь-яку ціну", — додав Роберт Фіцо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини