Головна Новини Світ Німеччина Сенат США схвалив ще одну заборону для РФ: документ передали на підпис Байдену
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенат США схвалив ще одну заборону для РФ: документ передали на підпис Байдену

У Сенаті Сполучених Штатів Америки проголосували за ухвалення законопроекту про заборону імпорту збагаченого урану з Росії

1 травня 2024, 07:00 comments2522
Поділіться публікацією:

У Сенаті США одноголосно проголосували за ухвалення законопроекту про заборону імпорту збагаченого урану з Росії. Після цього відповідний документ направили до Білого дому на підпис президенту Джо Байдену. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Сенат США схвалив ще одну заборону для РФ: документ передали на підпис Байдену

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що обмежувальні дії на імпорт російського урану спрямовані на підтримку зусиль у Штатах щодо блокування постачання Кремля палива для реакторів.

Закон про заборону імпорту російського урану запроваджує заборону імпорту зі США через 90 днів після набуття чинності. Ініціатива містить дозвіл на тимчасові звільнення від обмежень до січня 2028 року.

Щоб ініціатива стала законом, Джо Байден має підписати цей документ.

ЗМІ пише, як свідчать дані Міністерства енергетики США, Росія постачала майже чверть збагаченого урану, який використовується для палива для американського флоту з більш ніж 90 комерційних реакторів. Таким чином, це робить Москву іноземним постачальником №1 у Штатах.

Зазначається, що відповідний продаж приносить РФ близько 1 мільярда доларів на рік. Водночас очікується, що заміна цих поставок може стати проблемою та ризикує підняти вартість збагаченого урану приблизно на 20%.

Раніше у Білому домі закликали до "довгострокової заборони" на російський імпорт, який необхідний, щоб розблокувати близько 2,7 мільярда доларів для підтримки вітчизняної уранової промисловості, наданої Конгресом на початку поточного року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — гроші на війну будуть: Росія вигадала, як обійти санкції США.

Також видання "Коментарі" повідомляло – США вирішили зробити винятки у санкціях для РФ: про що йдеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини