Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни на окупованих територіях вдаються до нових погроз: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни на окупованих територіях вдаються до нових погроз: деталі

На тимчасово окупованих територіях України росіяни погрожують відбирати дітей, якщо їх батьки не мають російські паспорти.

1 травня 2024, 11:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У так званій "ЛНР" росіяни погрожують відібрати новонароджену дитину, якщо її батьки не матимуть російські документи. Про це розповів очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Росіяни на окупованих територіях вдаються до нових погроз: деталі

Росіяни змушують українців в окупації отримувати російські паспорти. Фото з відкритих джерел

Керівник Луганської ОВА Артем Лисогор у соціальних мережах повідомив про нові погрози, які застосовують російські окупанти на українських тимчасово окупованих територіях. За його словами, вони вимагають наявності паспорта РФ при виписці з лікарні після пологів, інакше погрожують не віддати немовля.

"Напередодні пологів жінок у так званій "лнр" в окремих випадках ще можуть госпіталізувати без наявності паспорта рф. Однак за тиждень, при виписці, обов’язково перевіряють, чи є російські документи в одного з батьків. Погрожують не віддати дитину", — пише Лисогор.

Крім того, за словами очільника Луганської ОВА росіяни на території окупованої Старобільщини організували блокпости, де перевіряють документи в українців, а тим, хто молодше 30 років видають повістку для проходження служби. Артем Лисогор повідомив, що наразі такі дії обмежуються постановкою на військовий облік.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стала відома схема за якою російська влада спонукає росіян переїжджати в окупований Маріуполь. За словами радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, росіянам дають гроші для заселення та ремонту в покинутих квартирах українців.

Також "Коментарі" писали про те, що у Верховній Раді прийняли закон, який дозволяє роботодавцям звільняти людей, які мають родичів на тимчасово окупованих територіях України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини