Митрополит православної церкви України Олександр Драбинко пояснив чи є гріхом тікати від військового обов’язку чоловікам призовного віку.

Головне за день:

В інтерв’ю виданню “Телеграф” він пояснив що церква немає остаточної відповіді щодо зв’язку ухилянства від служби в армії з гріхом.

Читайте також: Перелік документів для броні та відстрочки від мобілізації

Проте Драбинко наголосив що кожен громадянин України повинен виконувати свій обов’язок щодо захисту своєї батьківщини та рідної землі у разі необхідності.

Митрополит вважає що роз’яснити це питання допоможе Богословська етична комісія. Вона зобов’язана дати однозначну відповідь чи справді є гріхом коли військово зобов’язаний громадянин ухиляється від проходження військової служби.

Також ієрархам додав що кожен українець має захищати свою батьківщину наші конституційні права інтереси, а також обов’язки.

ухилянти

Священнослужитель порівняв Україну з рідною матір’ю яку ми дуже любимо. Але наша держава як правова інституція часто не виконує конституційних зобов’язань перед громадянином.

Також митрополит вважає що буває що державу використовують у власних інтересах різні політичні клани еліти або ж окремі олігархи які ж самі на фронт служити не відправляються. Тому, на його думку, ухилянні теж можна зрозуміти якщо їх розглядати через цю призму. Все ж він переконаний що захищати Україну варто як інституцію насамперед, а не чиїсь особисті інтереси.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦